Aquest curs hem anomenat el nostre Mercat de llengües: The Time Machine, llibre de H.G. Wells que ens ha servit com a fil conductor per a treballar l’art, la ciència i la tecnologia. 

 

Amb aquesta novel·la de fons, hem creat entre l'alumnat i professorat una història amb la que recrear un món fantàstic que ens ha permet utilitzar el tema global (art, ciència i tecnologia) per a fomentar els projectes interdisciplinars. 

 

Previament a la representació i gincama, l'alumnat de 3r, 4t i Batxillerat ha elaborat els seus projectes i presentacions i també tot el material didàctic que l'alumnat de 1r ESO necessita per a preparar el dia del Mercat. Aquest material l'hem agrupat a un Genially amb què el professorat d'àmbit ha preparat l'alumnat de cara a la gincama...

 

 

 Després de treballar tots aquestos temes, l'alumnat ja estava preparat per a introduir-se al món de Tempora i dels Vigiles i els Fures... Vos explicarem la nostra història...

 

Ací teniu als Vigiles Aetatum, creats pel Viatger en el temps per tal de preservar i defensar la nostra societat davant la distopia futura que li va aterrar…

Els Vigiles treballen al DCT (Departament de Control Temporal) i allí reben l’ajuda de visionaris com Leonardo da Vinci o Hilma Af Klint, els quals perfeccionen la màquina per a protegir la humanitat de Cronos…

 

…i quí és Cronos? Va ser un dels Vigiles però quan va descobrir el poder de la màquina es va amagar amb un grup de seguidors i va crear els Fures Temporis, que volen furtar tot allò que ens fa avançar com a societat…

D’aquesta manera al DCT tornen tots els personatges que Cronos ha intentat fer desaparèixer, com Shakespeare o Fernando de Rojas, rescatats d’un dels punts negres creats pels Fures…

Hem dit punt negre? Exacte… son els moments de la història on vol intervindre Cronos, i per descomptat alguns d’ells han estat centrats en fer desaparèixer la dona de la vida política. Ahí van rescatar les Vigiles a Clara Campoamor i Olympe de Gouges.

Un dels mites que més els agrada als Vigiles és el de Prometeu Encadenat, qui també va voler defensar els humans i els va retornar el foc i molt més…

El Viatger en el temps sempre defensava que els xiquets i les xiquetes havien de jugar a l’aire lliure. És per això que va crear un bucle en el temps on preservar els jocs populars.

Al DCT mai van esperar trobar-se a Tutankamon, i les Vigiles estaven molt emocionades, però  aquest faraó no entenia res del que li contaven… Serà Hatsetshup, col•laboradora dels Vigiles qui li va explicar tot el que estava passant…

 

Un dels llocs fonamentals del DCT és el Museu, on els Vigiles conserven una selecció d’obres i retalls de la nostra història…

Per descomptat, al DCT no seriem res sense els nostres científics que han estat treballant  de valent, demostrant amb els seues estudis al voltant del pèndol, que “la paciencia es la madre de la ciencia”…

I després de tota aquesta visita l’alumnat de 1ESO s’ha convertit en part dels Vigiles, i després de l’aparició de Cronos al DCT, han ajudat a restaurar la màquina del temps, que els Fures havien infectat amb un virus…

Evidentment hi ha moltíssim treball previ darrere de tota aquesta activitat, difícil de resumir. Treball que sense el nostre alumnat i professorat seria impossible. Moltes gràcies per la vostra implicació!!

 

Aquest projecte ens demostra que les ensenyances artístiques son fonamentals per al creixement integral del nostre alumnat i per això no deixarem de defendre-les.